„Nie obierając korbola wsadzić w piec” Kuchnia wielkopolska w XIX w.

Dyrektor Instytutu Genetyki Człowieka PAN w Poznaniu ma zaszczyt zaprosić na wernisaż wystawy


Kuchnia wielkopolska w XIX w.

w dniu 2 października (środa) 2019, godz. 13.00
w sali wykładowej oraz hallu wejściowym Instytutu Genetyki Człowieka PAN w Poznaniu,
ul. Strzeszyńska 32

Kuratorkami wystawy są Karolina Tomczyk-KoziołAgnieszka Urbańska

Wykład wprowadzający
„Jak zgrabnie rozebrać kapłona? O sekretach dziewiętnastowiecznej kuchni”
wygłosi Karolina Tomczyk-Kozioł z Działu Zbiorów Specjalnych Biblioteki Raczyńskich.

Organizatorem wystawy jest Instytut Genetyki Człowieka PAN w Poznaniu
we współpracy z Biblioteką Raczyńskich w Poznaniu
w ramach cyklu Scientia et Arte

Wystawa prezentowana będzie do końca grudnia 2019r.

Powrót