Dyrektor Instytutu Genetyki Człowieka PAN w Poznaniu ma zaszczyt zaprosić na wernisaż wystawy

Kuchnia wielkopolska w XIX w.
w dniu 2 października (środa) 2019, godz. 13.00
w sali wykładowej oraz hallu wejściowym Instytutu Genetyki Człowieka PAN w Poznaniu,
ul. Strzeszyńska 32
Kuratorkami wystawy są Karolina Tomczyk-Kozioł i Agnieszka Urbańska
Wykład wprowadzający
„Jak zgrabnie rozebrać kapłona? O sekretach dziewiętnastowiecznej kuchni”
wygłosi Karolina Tomczyk-Kozioł z Działu Zbiorów Specjalnych Biblioteki Raczyńskich.
Organizatorem wystawy jest Instytut Genetyki Człowieka PAN w Poznaniu
we współpracy z Biblioteką Raczyńskich w Poznaniu
w ramach cyklu Scientia et Arte
Wystawa prezentowana będzie do końca grudnia 2019r.